De kleur van april is…

jessica illustration

Weer een nieuwe maand! April al, kun je het geloven? Als je naar de birthstone die erbij hoort kijkt dan zou april ‘a girl’s best friend‘ moeten zijn, want de steen die erbij hoort is…

…diamant! Maar ja, wat betekent dat voor de kleur van de maand? Diamanten heb je in zeldzame roze varianten en ook wel in gele en bruine tinten, maar doorgaans is de kleurloze variant toch het bekendst. Voor een blogje over de kleuren van alle maanden is dat natuurlijk niet handig. ;) Al is er natuurlijk genoeg inspiratie uit diamanten te halen. Zoals de mooie illustratie hierboven van Jessica Illustration bijvoorbeeld.

arab louvre rendering

Of wat dacht je van dit schitterende plaatje van het ontwerp van het Louvre in de Verenigde Arabische Emiraten? (Ontwerp en rendering van Jean Nouvel).

the strangely good diamond pattern design

The strangely Good ontwierp deze prachtige stof met diamantpatroon en bloemen voor Koon Hor.

stencilit diamonds scandinavian wall

En hoe leuk is dit stempelpatroon voor je muur van StenCilit.

charles kalpakian

Dit wandlicht herinnert me aan een soortgelijk ontwerp van Constant Nieuwenhuys waar ik tijdens mijn architectuurstudie helemaal weg van was. Het had spiegels en het leek of je er eindeloos in kon doorkijken… (Foto: Charles Kalpakian via DailyIcon)

candied cakes sugar

Dit zijn suikerklontjes! Had je dat gedacht? Prachtig op een bruiloft of Sweet table lijkt me. (Foto: Candied Sugar)

panselinos diamond copper light

Dit lampje is ook leuk, nietwaar? (Foto: panselinos)

marthastewart geode paper lanterns

Oh! En deze papieren lampionnen zijn lief! (Foto: Paul Barbera via Martha Stewart)

jason lee parry

Diamanten zijn misschien vaak kleurloos; ze weerkaatsen het licht als een prisma in alle kleuren van de regenboog… (Foto: Jason Lee Parry via Refinery29)

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Ohhhhhh wat mooi allemaal , ik ben gek op diamanten in alle versies, geslepen, baguette , cabochon, die suikerklontjes die wil ik ooook! Mooie reportage Noor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge