Een heerlijke natuurspeeltuin in Den Haag, Loosduinen

moreplease bamboe tipis natuurspeeltuin loosduinen

Ik ben dol op de trend van de laatste jaren om speeltuinen op te knappen in een natuurlijke stijl met houtblokken, zand en gras. Praktisch in onze achtertuin is er een prachtige speeltuin in het bos en daar maken we bij het minste zonnestraaltje graag gebruik van. Maar dit weekend kwamen we onverwacht een nieuw plekje tegen. Alles stond in bloei en de zon scheen volop en dat hielp natuurlijk mee. Maar wat een heerlijke natuurspeeltuin is de Molenweide in het Haagse Loosduinen. Hier zullen we zeker vaker komen!

Mijn favoriet waren de tipi’s van levende takken, die je hierboven en hieronder ziet. Zo’n ontzettend leuk idee! Het staat prachtig en de kinderen vonden het geweldig om te ontdekken of ze ook gaten in de ‘muur’ konden vinden groot genoeg om door te ontsnappen.

201605 oudste in takken tipi

moreplease bamboe tipi

Er was een zanderige heuvel met een tunnel erin. Alle drie rolden ze om beurten steeds naar beneden en klauterden weer omhoog. Je wilt niet weten hoe hun jassen erna eruit zagen, maar wat een lol!

201605 alledrie in natuurspeeltuin loosduinen

201605 jongste middelste tunnel natuurspeeltuin

Er zijn zoveel plekken om te ontdekken. Deze tunnels van bamboe bijvoorbeeld slingerden door het park.

201605 jongste bamboetunnels natuurspeeltuin

201605 jongste boef bamboetunnel

moreplease wilde bloemen natuurspeeltuin loosduinen

201605 middelste boomstammen natuurspeeltuin

De natuurspeeltuin ligt meteen achter de grote molen in Loosduinen. Daar vlak naast ligt een zonnewijzer. Zonnewijzers zijn een hobby van de Italiaanse nonno van de kinderen dus uiteraard hebben we die goed bestudeerd. (Ik vind ze echt fascinerend; er zit een enorme wetenschap achter hoe je met behulp van schaduw de tijd op verschillende plekken in de wereld exact kunt weergeven. Wij waren bij deze omstreeks kwart voor twee.)

natuurspeeltuin loosduinen zonnewijzer

moreplease zonnewijzer natuurspeeltuin

moreplease zonnewijzer  kraaijenstein natuurspeeltuin

moreplease schommels natuurspeeltuin loosduinen

201605 middelste madeliefjes

Achter de hindernisbaan was een waterpunt. Toen Aidan dat eenmaal ontdekt had, kreeg hij uiteraard spontaan dorst. Iedere vijf minuten. :)

natuurspeeltuin hindernisbaan

moreplease boom aan het water natuurspeeltuin

Kortom, we hebben er een heerlijke middag gehad. Natuurspeeltuinen zijn ideaal om kinderen eens op een andere manier te laten spelen en ontdekken. Er zijn misschien geen glijbanen of wipkippen, maar ze zullen zich geen minuut vervelen. Aidan liet iedere pissebed die hij vond zien (‘nee liefje, geen huisdieren meenemen’) en Lelie bedacht dat tussen de grote boomstammen een draak woonde die zij moest verslaan met haar zwaard (een tak). Sanner struinde overal tussendoor en klauterde en klom dat het een lieve lust was.

Wil je hem ook bezoeken?
Natuurspeeltuin Molendweide Loosduinen, Molenbrink 68 Den Haag

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Wat ontzettend leuk en ik was vergeten te zeggen dat die zonnenwijzers fantastisch zijn! Heerlijke foto’s weer!❤️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge