Hiep hiep hoera Lelie is drie jaar!

201606 middelste kaarsje uitblazen

Dit weekend was het grote feest waar Lelie al weken naartoe leefde: haar derde verjaardag! Ze wilde niets liever dan jarig zijn, kaarsjes hebben om uit te blazen en een aardbeientaart….

Het doet wat met je hoor, als je kleine meisje ineens zo groot wordt. De avond ervoor was ik naast haar op het bed gaan liggen en wilde ik nog even met haar kletsen. Vertellen hoe trots ik op haar ben en hoe zelfstandig ze is en hoe goed ze praat en hoe lief ze haar broertjes helpt en… “Ga naar je eigen bed mamma”, onderbrak mijn kleine dame mij. Ze gaf me nog even een extra stevige knuffel, zoals ik dat ook doe als ze pijn heeft of verdrietig is, en draaide zich toen resoluut op haar zij. Een beetje beduusd verliet ik haar kamer en ging ik naar beneden om samen met Brian alles te versieren.

201606 vlaggetjes niellies

201606 kamer klaar voor het feestje

In haar kamertje hing ik de prachtige nieuwe slinger van tante Daan op en beneden gingen we aan de slag met slingers, vlaggetjes en verse bloemetjes op de muur.

De volgende ochtend was ze niet eens heel vroeg wakker. Maar toen ze wakker werd riep ze vrolijk: “Ik ben jarig!” En dat heeft ze nog wel honderd keer gezegd die dag. Op bed kreeg ze haar cadeautjes van ons. Ondanks dat ze van monsters, zombies en superhelden houdt (en het liefste vage youtube filmpjes van superhelden bekijkt die door monsters en zombies worden aangevallen…) had ze het de laatste tijd ook steeds over een baby. Een zombie aan mijn peuterdochter geven kreeg ik niet over mijn hart. (Zucht, sorry Lelie.) Het werd dus een Baby Born, mét prinsessenjurkje.

201606 oudste jongste ballonnen

201606 middelste oudste babypop

201606 superheld lelie

En toen waren we klaar voor de gasten! Ik moest drie paar handjes goed in de gaten houden, want al die taarten zagen er natuurlijk te verleidelijk uit.

IMG_3397

201606 zingen voor middelste

201606 middelste aardbeientaart

Ondanks de ietwat sombere weersvoorspellingen was het een prachtige zondag. Wat een geluk! Pas om half negen ’s avonds, precies toen we alles opgeruimd hadden, ging het regenen.

201606 alle kinderen op de trampoline

201606 achternichtje I

Ik ben zo blij met deze foto: dit zijn mijn broers. Lucas (links) was even over uit India waar hij een PhD gaat volgen en nu Nederlandse les geeft. Hij zit al jaren in Azië, dus het is iedere keer weer fijn als hij even over komt. Pim (rechts, mijn middelste broer) en ik waren heel blij hem weer ‘echt’ te spreken.

201606 oudste en jongste broer

Mijn moeder was op zondag heel vroeg opgestaan om bloemen uit haar tuin te plukken. Is het geen prachtig boeket geworden?

201606 grootouders bloemen uit de tuin

201606 f en r grootvader en o

Via Brians moeder hadden we misschien wel de beste Indische cateraar uit Den Haag gevonden en zelf had ze ook wat gekookt. Toen Brian jarig was een maand geleden hebben we deze toko ‘ontdekt’ en het is nu al een traditie. Zo lekker! Met Brians Indische familie zou ik het zelf nooit aandurven om een echte rijsttafel te koken en hield ik het altijd bij lasagna’s, pasta’s en salades. Maar het fijne is nu dat ik zelf ook een beetje rustig kan genieten van het eten. :)

201606 eten lelies verjaardag

201606 kinderen aan het eten

201606 indisch en rj

De kinderen zijn gek op hun neefjes en nichtje. En zij op hen. Het is zo fijn om te zien hoe goed dat samen gaat. (Terzijde: Lelie had van tante Kim een méér dan geweldige knuffel van Madame La Poule gekregen. Weet je nog?)

201606 middelste j en d

201606 oudste en g

Ook de twee jongens werden in het zonnetje gezet. ♥

201606 jongste en e

Wat een zegen om zo’n lieve familie te hebben die er altijd weer is en die elk feestje zo gezellig maakt. Stiekem moet ik dan altijd weer even een brok wegslikken (suf hè, dat blijft dus, ook als je niet meer zwanger bent). Toen iedereen ’s avonds weer wegging lag er een ongelofelijk stapel cadeaus. Lelie is enorm in de watten gelegd…

201606 cadeautafel

201606 cadeautafel detail

Lieve Lelie, je bent lief, slim en belangrijk. Je bent stoer en dapper en soms een grote boef. Je wilt mensen beter maken en troosten, samen spelen (maar dan wel volgens jouw regels) en ’s avonds geef je mij een knuffel, net zo hard als ik jou. Maar hoe groot je ook wordt, je bent altijd mijn meisje en ik zal er altijd voor je zijn. (boehoe, ga ik weer!)

201606 mamma middelste

201606 middelste en mamma

201606 middelste verstopt en mamma

PS Napraten met pappa en de drie dingen die je nooit genoeg tegen je kind kunt zeggen

{Foto’s: met behulp van veel foto’s van lieve familie aangezien mijn toestel kaduuk is}

Doe mee met de conversatie

10 reacties

 1. Hahaha… ok, even heel veel commentaar dingetjes:
  1. Gefeliciteerd met je kleine meid!
  2. Heerlijk.. ‘ze wilde niets liever dan jarig zijn’. Hoe mooi is de belevingswereld van een kind.
  3. Indo’s rules! Gezien ik zelf een Indo ben, had die laatste foto’s (met de saté) zo van mijn eigen feestje kunnen zijn. Zo’n herkenbaar beeld voor me, zoals het daar opgediend is! Geweldig!
  4. Wow… die taarten zien er prachtig uit, zeg.
  5. Geldt ook voor dat boeket.
  Sheila plaatste onlangs…Be ineffable bestaat 1 jaar

 2. Gefeliciteerd! Wat een prachtig kamertje heeft Lelie trouwens. En volgens mij was het echt een heel gezellig feestje, dat kan je op de foto’s goed zien. Erg grappig trouwens dat jouw dochtertje van zombies en superhelden houdt :D
  Margriet plaatste onlangs…D.I.Y. luiertas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge