Dark Sky Weekend

michael heiland dark sky

Op vakantie heb ik de neiging vaker naar de sterren te kijken ’s avonds, heb je dat ook? Wellicht omdat je vanwege het warmere weer vaak nog buiten bent als het helemaal donker is. Als je een beetje afgelegen zit dan is het gewoon ook veel donkerder daar. Met de Star Walk app op B’s telefoon konden we precies zien naar welke planeten en sterrenbeelden we keken en dat maakte het extra leuk. We namen ons voor om thuis ook wat vaker naar de sterren te kijken.

Maar aangezien wij in de stad wonen is het lastig om vanuit de tuin de sterren goed te zien. We hebben het toch geprobeerd, al liggend op de trampoline. (Heel romantisch ;) Vorige week vrijdag was er een meteoren-regen, heb je die gezien? Ondanks het tegenlicht van alle buren hebben we een paar hele mooie vallende sterren gezien. Zo mooi!

Wist je dat er in Nederland een officieel plekje is waar het bizar donker is ’s nachts? Een Dark Sky Park, er zijn er maar 20 op de hele wereld, en eentje ligt in Terschelling, op de Boschplaat. Kun je nagaan hoe je op een heldere nacht daar de Melkweg kunt zien glinsteren…

Als je wilt organiseert Salt er in het weekend van 29 oktober een Salt Dark Sky weekend. Compleet met nachtelijke zwerftochten onder begeleiding van een sterrenkundige en allerlei bijzondere andere activiteiten.

Bijzonder dat het bestaat in Nederland, vind je niet? Ik zou heel graag eens naar zo’n Dark Sky Park toe gaan.

{Credits: foto Michael Heiland}

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge