Dingen die veranderen

201607 firenze dochter mamma
Ponte Vecchio

Jeetje, zoveel te vertellen, waar begin ik? Misschien had je het al gemerkt, maar mijn blog is wat aan het veranderen. Het is allang geen dagelijks magazine meer met ditjes en datjes en alles wat ik gezellig vind om te delen. Ik neem de tijd voor het schrijven en dat kan gerust een week duren. Het leven kwam er tussendoor. De druk om drie tot vijf keer per week te leveren moest eraf.

201607 firenze cave
Boboli tuinen

More Please ben ik begonnen uit een soort van aangeboren creatiedrang. Ik ben niet goed in de ‘status quo’ onderhouden en ik heb constant nieuwe dingen nodig. Daaruit haal ik mijn energie. Dus ontstond deze blog. Dat gaf zo’n goed gevoel! Ik máákte weer iets. Was creatief bezig. En ik leerde nieuwe mensen kennen. Welkom, wees welkom! Want, eerlijk is eerlijk, ik ben deze blog niet begonnen omdat ik zo’n overvol programma met massa’s vriendinnen ’s avonds had. Nee hoor, ik en B, uitgeput van werk en kinderen, op de bank, allebei voor onszelf aan het internetten. Een beetje treurig vond ik het, maar ik wist ook niet goed hoe ik het moest veranderen.

Op een gegeven moment vond ik het welletjes en ik startte weer met schrijven. Jaren daarvoor had ik dat gedaan en ik vond het spannend om te zien of er wat uit mijn vingers zou vloeien. Maar dat deed het! En wat was dat heerlijk! Het was ontspanning, het gaf focus en massa’s energie.

Bloggen was zo’n ontdekking. Ik besteedde er iedere vrije minuut aan. Als je iets met heel je hart leuk vindt, dan kun je je er ook in verliezen, nietwaar? Ik ben nogal een ‘alles of niets’ type; in mijn werk, mijn hobby’s, de liefde… Bloggen was de ultieme me-time. Een hobby waarin ik een stukje van mezelf hervond.

201607 firenze mamma kinderen
Florence

Als ik helemaal eerlijk ben gaf het me ook het gevoel dat ik iets bijdroeg, ertoe deed, dat mensen me zouden missen als ik niets schreef. Inmiddels kreeg ik steeds vaker verzoeken van grotere bedrijven om iets te promoten, zag ik het aantal bezoekers groeien en wilde het iedere maand een beetje beter doen dan de vorige. Dus legde ik mezelf op om heel vaak te bloggen. Ook al paste dat eigenlijk niet, in de kostbare uurtjes ’s avonds als de kinderen sliepen.

Daar kwamen de eerste scheurtjes door. (Maar ‘that’s how the light gets in‘, nietwaar?) Op het moment dat ik dan zo’n blogje schreef dat ik eigenlijk niet eens had willen schrijven, maar ‘moest’ van mezelf om maar lekker consequent te zijn, baalde ik nogal. Uiteraard ging dat wringen. Zoet veranderde in bitter. Zacht in scherp. Zo zonde van de tijd.

201607 oudste bar carmen
Bar ‘Carmen’

Deze vakantie was een verademing. Ik heb alles met een internetconnectie zoveel mogelijk links laten liggen. B en ik hebben iedere avond gekletst. Soms over alles. Soms over niets. Maar dat maakte niet uit, want er was altijd morgen weer een nieuwe avond, die helemaal van ons was, zonder verplichtingen.

Nu we terug zijn, koester ik die technologieloze, met sterren gevulde avonden, grote gesprekken en kleine momenten van de vakantie. Ik wil ze niet opgeven! Dus maak ik aanpassingen zodat er ook hier in het dagelijkse leven ruimte voor is.

201607 san lorenzo pappa zoons
San Lorenzo a Linari
201404 handen Brian Noraly
thuis…

Eigenlijk was het heel simpel. Bloggen levert een berg aan creativiteit op en energie op, maar dat doet het links laten liggen van computers en telefoontjes ook.

Dus ben ik minder vaak online. Dan weet je dat. Maar áls ik er ben dan weet je dat je iets leest van iemand die ervan genoten heeft om dat specifieke blogje te schrijven. En als ik er niet ben, dan ben ik aan het genieten van B, mijn kindjes, of van de nieuwe plannen die ik op dat moment aan het verzinnen ben…

Keep you posted!

{foto’s die we deze zomer in Florence maakten, behalve de laatste, die komt hiervandaan}

Doe mee met de conversatie

10 reacties

  1. Fijn om te horen. Het duurt soms even voor je het zelf doorhebt. :) Je hebt helemaal gelijk dat je soms een dagje niet schrijft.

  1. Wat heerlijk! Het is mij in drie jaar tijd nooit gelukt om vooruit te lopen haha! Kan menigeen jaloers op zijn. Geniet ervan!

 1. Heerlijk Noor, we genieten van je blogs of ze nou dagelijks wekelijks of maandelijks komen! Liefs xxx

 2. Zo we komen er wel, zat vaak ( met een hard hoofd) aan jullie te denken, 3 kinderen, een volledige baan en dan S’avonds ieder op de bank met z’n pc or whatever , neeeeee dat moet niet zo dacht ik maar je bent er al zelf achter gekomen, lees veel liever af en toe iets op je blog wetende dat je aandacht aan andere dingen wijd, bravaaaa ❤️

 3. Fijn dat je zo genoten hebt van je internet loze vakantie! Hier met tijden ook minder met internet bezig en het moeten schrijven is er ook niet meer. 3 a 4 keer per week probeer ik maar als het niet lukt ook geen probleem. Het leven komt er gewoonweg tussendoor en dat is vaak belangrijker.
  Anita plaatste onlangs…Het is nooit te laat #4

 4. Klinkt geweldig. Super goede instelling lijkt mij. Zoals jij het omschrijft, zo ervaar ik het ook. Nog niet die druk, want dat had ik bij mijn vorige blog. Jaren geleden. Ik deed het met liefde, hoor. Maar op een gegeven moment had ik er gewoon geen zin meer in. En nu, járen later.. blog ik als ik wil. Met enige regelmaat probeer ik het wel. Maar dat betekent dat er dus 4 dagen, soms meer, tussen kunnen zitten. En dat moet ook prima zijn. Ik wil namelijk ook genieten van mijn liefdes en het leven. En.. ik wil dus voorkomen dat ik hiermee stop. Op deze manier blijft het erg lang leuk :)
  Sheila plaatste onlangs…Als je verjaardag niet meer om jou draait

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge