More Please proeft: The Chocolate Shop

more-please-thechocolateshop-verzamelpakket

Afgelopen weekend kreeg ik zo’n heerlijk pakketje in de bus: een chocolade sampler van The Chocolate Shop. Nou is chocolade onderdeel van mijn dagelijkse dieet, maar doorgaans heb ik niet zulke bijzondere repen in huis als die ik van Raymond en Sanna kreeg toegestuurd. Het zijn chocolades met ieder hun eigen verhaal, afkomstig uit exotische oorden, waarbij de hele reis “from bean to bar” bekend is.

In mijn pakketje vond ik:
Dick Taylor, Craft Chocolate – Maple Coconut
Raaka – Smoked Chai
Antidote, Raw & Roasted Cacao – Lavender + Red Salt
Antidote, Raw & Roasted Cacao – Rose Salt + Lemon
Taza, Stone Ground Organic Chocolate – 70% Cacao Puro

Omdat ik er (uiteraard) niet vanaf kon blijven, heb ik bijna meteen alles geproefd. Instant satisfaction! Wat een bijzondere smaken en texturen. Maar, ik zou van tevoren niet hebben geweten welke ik moest kiezen. Dus, voor het geval je van plan was iets écht lekkers in huis te halen, hier een kleine smaakgids. :)

Antidote: Raw gecombineerd met Geroosterde Cacao

more-please-thechocolateshop-antidote

De Antidote Raw en Roasted Cacao klonk gewoon het lekkerste, dus daar ben ik mee begonnen. De wikkel van de chocolade is te leuk! Je vindt er allemaal goede redenen om nog een stukje te nemen. De chocolade is heel puur, wel 84% en is een mix van rauwe en ‘normale’ geroosterde cacao. Die mix maakt het wat vertrouwder (helemaal raw vind ik bijna geen chocolade meer) en de smaak is vrij mild. Meestal wordt pure chocolade ‘bitter’ genoemd, maar ik vind pure chocolade vaak eerder wat zuurder (nou ja, een beetje dan) dan bijvoorbeeld melkchocolade. In allebei de varianten met “lavendel en red salt” en “citroen en rose salt” proef en ruik je de lavendel, citroen en zout. Vooral het zout is volop aanwezig, dus als dat je ding is, go for it!

201609-oudste-chocolade

Ook de kindjes kregen van mij een stukje. Hun oordeel: Letters op de chocolade = duimpje omhoog. De “takken” in de chocolade (de lavendel) = duimpje naar beneden. Ik moest er wel om lachen, dat vond ik juist het meest bijzondere aan deze chocolade! En wat een lekkere combi, lavendel en chocola.

Dick Taylor – bijna te mooi om op te eten

more-please-thechocolateshop-dick-taylor-maple-coconut-briefje

more-please-thechocolateshop-dick-taylor-maple-coconut

Dan de Dick Taylor Craft Chocolade. Het eerste wat opvalt is dat de reep zelf een kunstwerkje is! Bijna zonde om aan te breken. Nou ja, niet zonde genoeg, hoppa, het eerste stukje zat al snel in mijn mond. Het is een dunne, bijna krokante, reep van pure chocolade die lekker weghapt. Iets minder puur dan de Antidote, maar ook deze heeft de typische ietwat ‘zurige’ smaak. Aan de onderkant zitten lekkere kokosflintertjes die gecaramelliseerd zijn in Maple Syrup. De chocolade komt trouwens uit Belize. Heel chill.

Raaka Virgin Chocolate – zoet, glanzend, bijzonder

more-please-thechocolateshop-sampler

De Raaka Virgin Chocolate was een glanzende gladde plak dunne chocolade. Er zaten geen breeklijntjes in en zag er daardoor ook erg aantrekkelijk uit. Deze was veel minder puur (66%) en wellicht daardoor veel zoeter dan de andere chocolades. De smaak die ik kreeg was de Smoked Chai en die smaakte lekker kruidig. Moet je wel van houden, toegegeven, maar ik bleef ervan proeven. Het is me dan ook niet gelukt een foto van de hele ongeschonden reep te maken, hij was op voor ik er erg in had. (En die verpakking!)

Taza Stone Ground: hemelse kristallen

more-please-thechocolateshop-taza-ground-chocolate

Dan mijn favoriet, de Taza Stone Ground Chocolate… hij zat in een heel klein sample-zakje en zag er brokkelig en wat witjes uit. Een beetje zielig… Maar, mijn hemel, wat kunnen je ogen je soms bedriegen. De cacao van deze chocolade wordt, zoals de naam zegt, met stenen gemalen en daardoor heeft hij een kristalachtige structuur. Hij was zoet, maar niet te, had wat vanille-achtigs en was… gewoonweg heerlijk,

more-please-thechocolateshop-post

Dat was het. Een chocoladetour in vier stappen. Als je het bestelt, dan weet je zeker dat je iets bijzonders krijgt. De verpakking alleen is al een feestje. Met zoveel zorg ingepakt! Bovendien bezorgt The Chocolateshop het gratis op de fiets, als je in Den Haag woont. Wie weet tref je dan Raymond, een ex-collega van me. Hij is altijd bezig met één van zijn vele passies (De beste koffies! Lekker brood! Dutch design! Groene lifestyle!) en nu dus de állerlekkerste chocolade. Oh ja, en Sanna is bakker… (Ben je ook niet een klein beetje jaloers op hun kinderen?)

Enjoy!

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge