Kleine brokjes inspiratie

Het is heerlijk om de gordijnen ’s ochtends open te kunnen doen en de zon te zien! Ongelofelijk hoe snel het lichter wordt. Ieder zonnestraaltje zuig ik in me op en het liefste ben ik buiten waar je de warmte af en toe al goed kunt voelen op je huid. We hebben soms echt geluk met het weer, nietwaar?

Met de zon komt ook de inspiratie. Overal kom ik mooie dingen tegen en het is puur tijdgebrek dat ik ze niet wat vaker op de foto of hier op de blog zet. Maar ik kon het niet laten toch wat te delen.

Een tijdje terug liet ik bijvoorbeeld weten dat ik op zoek was naar een mooi boek. Ik heb een prachtig verhaal gevonden: The peculiar miracles of Antoinette Martin. Het gaat over een moeder en haar kleine meisje dat vanwege autisme niet kan spreken en haar lichaam niet goed onder controle heeft. Maar ze heeft prachtige gedachten en bovendien een hele bijzondere gave. Alleen komt die gave wel met een prijs… De rest zal ik niet vertellen, maar ik kan het van harte aanraden als je net als ik van anders-dan-andere romans houdt met kippenvelmomentjes.

Op Instagram kom ik ook de mooiste en meest bijzondere plaatjes tegen. Iemand die ik graag volg is @binkpopbambipippilotta. Zij heeft geen cliché gestylede foto’s, maar gewoon haar leven met vijf (!) kids. Een hele tijd terug alweer postte ze de foto hierboven, van haar bezoek aan Villa Augustus. Ik vond het er wonderlijk uitzien, als een ietwat duister sprookjeskasteel wat niet misstaan had in Alice in Wonderland. (Heb je trouwens ‘Through the looking glass’ al gezien?)

Ik heb het meteen gegoogled en het klinkt als een geweldige plek, met dat bijzondere gebouw omgeven door een grote tuin, moestuin, markt, hotel en restaurant. Er is filosofie, poëzie, muziek, een verborgen tuinkamer waar ze artiesten uitnodigen om inspiratie op te doen. Kortom een plek die bij mij sindsdien hoog op het verlanglijstje staat. (Villa Augustus, Oranjelaan 7, Dordrecht).

Het tijdschriftenschap blijft me trekken. Ik lees ze niet van voor tot achter, maar knip er de mooie plaatjes en quotes uit, voor op de keukendeur. En weer verscheen er een nieuwe afgelopen maand, &C, van Chantal Janzen, heb je het gezien? Zoveel respect voor mensen die een tijdschrift beginnen en deze leek me ook echt leuk! Het enige wat me tegenhield om het te kopen was dat het het laatste exemplaar was, met een ezelsoor.. :( Maar wellicht hangt ie de volgende keer aan de deur. Nu hangt Daphne’s magazine er; wat een fijne vrolijke plaatjes, ik was er blij verrast door.

Dit plaatje greep mij! Ik kwam het tegen op The Cool Hunter en het leek me prachtig om op te hangen. Het is van Federico Picci en verbeeldt het moment dat de ballonnen net als muzieknoten opstijgen, vallen en de ruimte lijken te vullen: “It seems to be tantalising close to capturing an art form which by its very nature can’t be depicted in a visual.” Het is alleen niet goedkoop, een afdruk kun je bestellen vanaf € 1120. (slik!)

Mmm, ik blijf mijn geluk voorlopig even proberen bij kringloopwinkels..

Tot de volgende keer! x

{credits: bovenste beeld Kat Borchart}

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge