Wat een dagje pauze kan doen

Heb je wel eens een dag voor jezelf? Jubel jubel, vandaag was het voor mij zover! Nooit gedacht dat een dagje pauze zo’n groot effect zou hebben. Vandaag ben ik voor het eerst in jaren even op mezelf. Geen kinderen. Geen werk. Geen man. Even – helemaal – niets…

Ik ben eerst gaan wandelen in de duinen. (Hallo Ferdinand!) En heb in de kringloop gestruind. Maar toen bedacht ik me dat wat ik het liefste wilde, was weer wat schrijven hier. Na bijna een jaar voelt het als thuiskomen. Ik kom erachter dat ik het best wel heb gemist. Om iets te maken en te delen. Iets wat ik zelf mooi vind, ongeacht wat anderen ervan vinden. En belangrijk: iets wat van niemand hoeft. Ook niet van mij.

Het afgelopen jaar had ik naast mijn werk en gezin ’s avonds geen energie voor andere dingen. Waar ik de jaren ervoor juist dan enthousiast mijn laptopje openklapte en mijn hersenspinsels deelde, op zoek ging naar mooie content van anderen, uren kon nadenken over de juiste beeldtaal en een goede manier om iets te zeggen, heb ik de afgelopen tijd nogal veel… Netflix gekeken. Wel met de man, een kopje thee, dekentje, chocolaatje en dus best gezellig. Maar ook, op een bepaalde manier, leeg.

Niks aan de hand hoor. Hoort er gewoon bij die eerste paar tropenjaren met kinderen. Maar sinds de jongste begin januari drie werd, merk ik stilletjesaan een verandering. Hij praat nu best goed en kan zelf zoet spelen. Bij ieder (b)engeltje gebeurt dat op zijn eigen tijd, maar bij hem is dat moment nu aangebroken: hij wordt duidelijk groter en zelfstandiger.

Sinds zondag is hij blijven slapen bij oma en grootvader. Hem uit de mix halen (hij heeft nog een zusje van 4 en een broertje van 7) scheelde heel veel. Wat een rust ineens. Hoe kan dat nou? Maar gisteren zijn ook de oudste twee opgehaald en vandaag heb ik mijn verrukkelijke dagje alleen.

Dus ik heb goede moed. Ik ben nog niet echt terug. Maar dit geeft me zoveel plezier! (Ik ben expres naar een gezellig lunchtentje in de buurt gegaan en zit daar al sinds 14 uur aan de verse muntthee en carrotcake en onderweg hiernaartoe had ik minstens honderd leuke ideeën om te delen.) Dus we gaan het zien. Wellicht volgt er nog zo’n dag als deze. En dan nog één en nog één…

tot ziens!
~de rasoptimist

PS de kleintjes hebben het ook naar hun zin zo te zien!

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. heerlijk je hier weer te zien Noor!
    heb alle verhalen weer doorgenomen, zo gezellig.
    heel veel liefs <3

  2. Die laatste foto! Lief. En leuk om weer van je te lezen. Tijd voor jezelf is heerlijk. Toevallig schreef ik daar laatst over. Ik bracht de kinderen naar mijn schoonouders zodat ik even lekker alleen de stad in kon. Ik zocht een fijn plekje op om te lunchen en ben gaan shoppen. Heerlijk!
    Sheila plaatste onlangs…Stel je vragen en ik beantwoord ze

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge